Kwaliteit In Verbinding - houtwerk naar menselijke maat

beukenhout in de vandiktebank
passen van de pen- en gatverbindingen
lamineren van de gebogen lat voor de rugleuning
aanlijmen van de gebogen lat voor de rugleuning
aanlijmen van de rugleuning aan de stoel
rijtje van vier stoelen

www.kwaliteitinverbinding.nl

hout- en levenswerk

01-10-12

Wat kost zoiets?

 

Voor meubelstukken en grotere projecten aan huis maak ik een offerte, die alle kosten omvat: hout, overige materialen, arbeidsloon, transport, BTW.

Hout is kostbaar en wordt berekend per kubieke meter. Iepen (audiokast linksboven) koop ik in voor €850 - in het kastje zit voor ongeveer €140.

Noten kan ik inkopen voor €2750 - zoals in de tafel in noten en glas, waarin 0,09 kubieke meter is verwerkt - maar in topkwaliteit is dat €5500; zo groot zijn de variaties!

 

"Overige materialen", het op maat geslepen blad kostte €550. Ladengeleiders voor een sokken- of besteklade liggen bij de Praxis vanaf €3,50, maar in eerste kwaliteit zijn ze €35.

 

Arbeidsloon is de grootste post. Ik reken €40/uur, werkplaatskosten inbegrepen. Hoeveel tijd er nodig is, hangt uiteraard erg af van de aard, de omvang en de detaillering van het werk. Ik maak daar vooraf een berekening van.

 

Voor een zeer globaal idee van de totaalprijzen: eetkamertafels beginnen bij €1200 (incl. BTW), uitgevoerd in beuken bijvoorbeeld.

Een garderobekast tot het plafond en 2,5 m breed in massief beuken is er vanaf €4200 (incl. BTW); grotere maten en de inbouw van laden kan de prijs flink doen oplopen. Een houten doosje of lijstje vanaf €100.

 

Is het het waard, vergeleken met andere mogelijkheden?

Die afweging is aan u. Ik vind het prettig te werken voor mensen die zich persoonlijk betrokken voelen bij de uitwerking van het ontwerp; en ik heb plezier in de manier waarop ze op het resultaat van mijn werk reageren. Kennelijk "klopt" de verbinding die in het werk tussen u en mij ontstaat!

XXoffertevoorbeeld
XXoffertevoorbeeld1